Nazovite telefon našeg tarot centra
064/651 - 652
ili pošaljite sms sa ključnom riječi
TAROT247 na 88 55 55
(Tel:6,99,Mob:8.41 KN/min,3,72KN/sms)
ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700


Ciganski tarot

ciganski tarot

Kako je nastao ciganski tarot , kao i tarot karata općenito, je nepoznato. Za razliku od klasičnih tarot karata koje čini špil sa 72 karte, špil ciganskog tarota čini 36 karata.  Svaka karta ciganskog tarota predstavlja jedan važan trenutak u životu čovjeka. Svaki simbol, osim osnovnog značenja, ima i svoje šire značenje, koje određuje njegov položaj u tarot otvaranju. Ciganice nisu numerirane već je svaka karata obilježena sličicom.Karte možemo podijeliti u 4 skupine:

1. pozitivne karte (Sreća, Stalnost, Iznenadna sreća, Novac, Dijete, Svadba, Kuća, Ljubav, Vjernost, Nada, Dar, Veselje)

2. negativne karte (Lopov, Neprilika, Neprijatelj, Gubitak, Nesreća, Neiskrenost)

3. neutralne (Pismo, Poruka, Sudac, Posjeta, Putovanje, Svećenik, Misao, Nešto novca, Ljubomora, Tuga, Čežnja, Bolest, Smrt)

4. opisne karte (Ljubavnik, Ljubavnica, Udovac ,Udovica, Oficir)

Autori ciganskih karata su namjerno uklonili sve brojeve i kodove. To je zbog toga da se shvati važnost intuitivne percepcije. Razlika od gledanja u Tarot karte i tumačenja kroz “ciganice” je poprilično različita, iako su u biti iste, sve se svodi na isto,Tarot ima neka neka druga pravila.Ciganske karte su mnogo lakše i tu treba da postoji intuicija.

Kako se otvara ciganski tarot?

Na isti način se karte pomiješaju i presjeku kao u prethodnom načinu otvaranja a zatim se poredaju s lijeva na desno i to dvanaest karata u tri reda. One predstavljaju slijedećih godinu dana u životu osobe a tri karte koje se odnose na određen mjesec označavaju atmosferu koja će prevladavati u tom mjesecu ili događaje sa kojima će ta osoba biti suočena.

Većina osoba koja proriče pomoću ciganskih karata ima svoju metodu po kojoj otvara karte i svako može pronaći najbolji način na koji će dobiti odgovor na pitanje. Dozvoljena je improvizacija u smislu određivanja kolone koja označava dom, posao, ljubav, zdravlje, prijatelje, neprijatelje a zatim se poreda uglavnom po tri ili pet karata. U svakom redu se uglavnom preklopi jedna karta koja ima poseban značaj i tumači se u kontekstu karte koja ju je poklopila. Ostatak karata se stavi sa strane i na kraju se i one protumače kao nešto što predstavlja ono što je „sa strane”, što nema tako veliki utjecaj na tekuće događeje ili što će se dogoditi tek kroz izvjesno vrijeme.

 

Nazovite telefon našeg tarot centra
064/651 - 652
ili pošaljite sms sa ključnom riječi
TAROT247 na 88 55 55
(Tel:6,99,Mob:8.41 KN/min,3,72 KN/sms)
ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700