Nazovite telefon našeg tarot centra
064/651 - 652
ili pošaljite sms sa ključnom riječi
TAROT247 na 88 55 55
(Tel:6,99,Mob:8.41 KN/min,3,72KN/sms)
ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700


Da li rušite svoju romantičnu vezu?

Romantična i skladna veza.Većina nas priželjkuje upravo takav odnos, u kojem se njeguje bliskost s partnerom i kvalitetno provodi zajedničko vrijeme, a leptirići samo lepršaju u trbuhu.Kada ne ostvarimo takvu vezu i ne dobijemo od partnera ono što smo željeli, krivnju za razlaz prebacujemo na partnera i rijetko tko se zapita je li on na neki način već od samog starta sabotirao svoju vezu. Lisa Merlo-Booth, psiholog koja se specijalizirala za pomoć u partnerskim odnosima primijetila je u svom dosadašnjem radu da mnoge pripadnice nježnijeg spola ponekad same “sruše” svoju vezu. Evo ključnih primjera koje ona navodi:

Gluma u vezi

Veliki broj žena misli da ako “odglumi” neke osobine – koje navodno svaki muškarac želi kod svoje ljepše polovice – da će se dopasti svom partneru. Do nekog momenta možda je ta gluma i zabavna ali kad tad, maska padne ili vi postajete netko tko je izgubio svoj pravi identitet. U bilo kojem slučaju, osoba koja glumi neku drugu, lažnu sebe nije u stanju ostvariti duboku intimu s bilo kim.

Višak priče

Žene u velikom broju imaju jaku želju da ih partner sasluša i općenito ne vole kada ih okolina ignorira ili ne sluša. Uslijed toga, desi se često da pričaju mnogo. Baš mnogo. A što više žene pričaju, muškarci bivaju sve tiši a kako se oni isključuju, tako se žene – izgleda – pojačavaju.

Konstantna kritika

Tijekom rada sa ženama Lisa je primijetila kako su žene opsjednute kritikom, koja nastaje kao rezulata druge opsesije – težnje za perfekcijom. Tako, umjesto da se bave svojim unutarnjim težnjama, žene stalno kritiziraju svoje okruženje pa tako i partnere. A nitko pa ni muškarac ne voli da mu se stalno drže lekcije o tome kakav je, kako slaže suđe u stroj, namješta sobu ili priča.

Povlačenje iz priče

Iako većina žena, kako kaže Lisa, želi s partnerom vodi razumne i konstruktivne razgovore, dešava se da – kada muškarac “progovori” – žena počne se isključuje. Tako se događa da joj se partner i povjeri ako se, recimo, osjeća loše – nervozno, depresivno, izgubljeno – a umjesto da ga sasluša i pokaže razumijevanje, žena odgovori: “Glupost, to samo tako kažes. Nije tebi ništa!” Ukoliko muškarcu ne dozvolimo da ima svoje “ja” koje je drugačije od našeg ili mu ne pružimo priliku da se izjasni, izgubićemo ga. Nije potrebno da mu odobravate, ali je važno da ga saslušate.

Očekivanja i nesposobnost postavljanja zahtjeva

Veliki broj žena koje su bile kod Lise na terapiji žalile su se kako njihovi partneri nisu nešto učinili na način koji one nisu željele. Kada ih je Lisa pitala zašto nisu tražile od partnera to što su željele – većina joj je odgovorila da to ne treba da se kaže, to moraju partneri znati. U svijetu u kojem još nitko nema sposobnost čitanja misli, nitko ne bi trebalo ni da se ljuti što nije dobio ono što je htio a nije se usudio zatražiti.

Zato budite to što jeste – autentične, umjerene i iskrene. Ako niste sretne u vezi, provjerite zašto je to tako i da li na neki način ste vi možda same te koje sabotirate svoju romantičnu vezu. Budite otvorene a ne kritične, vi a ne neka lažna vi, i tražite odgovornost a ne perfekciju. A mi vam ostavljamo kao zadatak da ako ste se prepoznali u nekoj osobini pokušate radite na njoj. Rezultat će doći. Primijetit.

Nazovite telefon našeg tarot centra
064/651 - 652
ili pošaljite sms sa ključnom riječi
TAROT247 na 88 55 55
(Tel:6,99,Mob:8.41 KN/min,3,72 KN/sms)
ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700